Realització d’una enquadernació amb tapa muntada i folrada amb pell. M’agraden les tècniques!, per això he tintat les guardes amb anilines a l’alcohol. Les portades estan troquelades. Amb la màquina de tall he realitzat talls en un cartó que posteriorment m’ha servit com a guia per fer el muntatge de positiu negatiu.

Imatges del muntatge enquadernació

Una enquadernació té molts passos, cadascún requereix de molta atenció i cura, tot es important, les mesures, el temps d’espera, els materials utilitzats, la direcció de la fibra del paper, la cola…

Realització de tall

Amb la màquina de tall Silhouette he dissenyat una estructura que servirà de portada i contraportada. En el costat esquerre podeu veure tot el material que pot tallar, es necessiten diferents cutxilles segons el gruix.

Procès de tall

Cobriment amb pell

Aquí veieu el procediment del muntatge d’aquest llibre en pell, el daurat l’he fet al taller la Xifla, on l’Enar ens va guiant per acabar fent una bona feina.

Daurat

El daurat es fa amb ferros de bronze escalfats, una vegada tenen la temperatura adequada i fent pressió sobre una pel·lícula daurada (en aquest cas) obtenim com a resultat un gravat. Hi ha uns componedors on es posa el text.

Resultat final

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s